top of page

Wie is Sophie?

Mijn naam is Sophie Kerckhoffs en ik ben de trotse moeder van een zoon.
In 2001 ben ik gestart met het werken in het basisonderwijs.
In de jaren erna heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder de opleidingen Master Sen 'gedragsproblemen' en 'Remedial Teacher'.


In al die jaren dat ik in het onderwijs werk, heb ik veranderingen gezien
n zowel maatschappij, onderwijs als de thuissituaties van kinderen.
Het kind daarentegen is niet veranderd, maar reageert puur op wat er in zijn of haar omgeving gebeurd; het moeten, hoge verwachtingen, technologie, thuissituatie, noem maar op.

Een kind moet op dat moment met al die dingen leren omgaan en het een plek geven. Maar vaak lukt dat niet zo makkelijk en raakt het zijn eigen 'geheel' kwijt en komt hierdoor uit balans.
Binnen mijn werk op school uit(te) dit zich met name in prikkelgevoelige kinderen of kinderen die zich geheel terugtrokken (dromen).

Door mijn eigen privéomstandigheden en mijn klas, kwam ik tot het besef dat ik op een andere manier vorm wilde geven aan de hulp aan kinderen.
Ik ben toen op zoek gegaan naar een opleiding waarin ik mij kon vinden; aangezien ik van nature lichamelijk ben ingesteld en sportlessen geef, sloot de Kinderyoga opleiding het beste bij mij aan.
In mijn ogen is het werken aan lichaam en geest een mooie combinatie om steun te bieden aan kinderen en kinderen te helpen weer hun eigen 'geheel' terug te vinden. 

122576089_2698282030422080_5228349333382
bottom of page