top of page

Het woord holistisch komt van het Griekse woord 'Holos' wat 'het  

 


 

Therapeutische kinderyoga

Soms zijn er kinderen die moeite hebben om in een groepsproces mee te gaan tijdens het yogaprogramma. Dit kan door diverse omstandigheden.
Dan bestaat er de mogelijkheid om een individueel yogaprogramma te volgen, waarbij het programma is afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doorgaat. Er wordt gekeken naar de individuele behoeften en de vraag van het kind. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van het kind en niet naar de beperkingen.

Er wordt uitgegaan van de belevingswereld van het kind, waarbij het kind op een positieve en plezierig wijze zijn eigen ruimte en grenzen leert te ontdekken en te respecteren.

Het kind krijgt handvatten om zich gezond te ontwikkelen, 'klachten' te reguleren en op zijn eigen manier om te gaan met bijvoorbeeld hooggevoeligheid, hyperactiviteit/ADHD, een fysieke/ mentale beperking, faalangst, slaapproblemen e.d.

 

In de praktijk betekent dit dat er vanuit gesprekken met ouders en kind een aangepast, individueel programma gemaakt wordt. Het kind is daarbij degene die de richting aangeeft. 
Vanuit deze gesprekken wordt er een lesplan gemaakt en na een aantal lessen wordt er geëvalueerd hoe het gaat en wordt er, wanneer het nodig is, een nieuw lesplan opgesteld. 

 

Het kind krijgt de kans om in een veilige omgeving, in een 1 op 1 situatie zijn/ haar gevoelens te uiten en deze een plek te geven.  


 

bottom of page