top of page

Het woord holistisch komt van het Griekse woord 'Holos' wat 'het  

 


 

Therapeutische kinderyoga

Soms zijn er kinderen die moeite hebben om in een groepsproces mee te gaan tijdens het yogaprogramma. Dit kan door diverse omstandigheden komen.
Dan bestaat er de mogelijkheid om een individueel yogaprogramma te volgen, waarbij het programma is afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doorgaat.

Bij dit programma wordt er gekeken naar de individuele behoefte, mogelijkheden en de vraag van het kind zelf.

Tijdens de lessen wordt uitgegaan van de belevingswereld van het kind, waarbij het kind op een positieve en plezierig wijze zijn eigen ruimte en grenzen leert te ontdekken en te respecteren.
Het kind krijgt handvatten om zich gezond te ontwikkelen, 'klachten' te reguleren en op zijn eigen manier om te gaan met bijvoorbeeld hooggevoeligheid, hyperactiviteit/ADHD, een fysieke/ mentale beperking, faalangst, slaapproblemen e.d.
 
In de praktijk betekent dit dat er vanuit gesprekken met ouders en kind een aangepast, individueel programma gemaakt wordt en het kind daarbij degene is die de richting van zijn/ haar ontwikkeling aangeeft. 
Vanuit deze gesprekken wordt er een lesplan gemaakt en na een aantal lessen wordt er geëvalueerd hoe het gaat en wordt er, wanneer het nodig is, een nieuw lesplan opgesteld. 

 Het kind krijgt de kans om in een veilige omgeving, in een 1 op 1 situatie zijn/ haar gevoelens te uiten en deze een plek te geven.  

 

bottom of page