top of page

Lessen

De lessen bestaan uit een afwisseling van dynamisch bewegen afgewisseld met rustmomenten. 
Elke keer wordt er gestart met een gezellig samenzijn waarbij de kinderen tot rust kunnen komen van alle hectiek rondom hen en ze kunnen vertellen hoe het met hen gaat. 
Om de lessen interessant en leuk te maken wordt er vaak gewerkt met een thema, zoals bijvoorbeeld gevoelens, bouwen, weer, kabouters enz. Binnen het thema worden de assana's (yogabewegingen) met de kinderen gedaan.

In een les wordt er aandacht gegeven aan de zintuigen en ademhaling met behulp van ademhalings-, voel-, ruik- en luisteroefeningen. Om de kinderen elkaar te leren vertrouwen komt het voor dat de kinderen elkaar masseren.
De les wordt afgesloten met een meditatie en affirmatie en eventueel nog een verwerkingsopdracht waarbij ze de les als geheel kunnen  afsluiten en hun positieve ervaringen mee naar huis kunnen nemen.


Omdat elke leeftijdsgroep haar eigen kenmerken, lichaamsontwikkelingen en emotionele ontwikkelingen heeft zijn de groepen als volgt ingedeeld:
- van 3 tot en met 5 jaar
- van 6 tot en met 10 jaar
- van 10 tot en met 12 jaar

Natuurlijk wordt er rekening met het kind zelf gehouden; als een kind nog niet klaar is voor een groep kan er in onderling overleg besloten worden het kind nog in de oude groep te houden.

Het aantal kinderen in een les wordt met opzet klein gehouden; zodoende kan er beter aandacht besteed worden aan elk kind individueel en zorgt voor meer rust dan bij grotere groepen.
Het maximum aantal kinderen in een les is 8.

Lesrooster:
- leeftijd 3 t/m 5, elke dinsdag van 15.30 tot 16.00
- leeftijd 6 t/m 10, elke dinsdag van 16.00 tot 17.00


 

48156159_422009278339106_105961161781936
bottom of page